Press "Enter" to skip to content

Vloerkleden: zo kies je het juiste vloerkleed

Het kopen van een vloerkleed is, zeker als je dat online doet, lastiger dan veel mensen denken. Er komt namelijk nogal wat kijken bij een vloerkleed kopen, omdat er behoorlijk veel keuze is qua soorten, maten en stijlen vloerkleden. Dus: waar moet je precies op letten wanneer je een vloerkleed kopen wilt? De tips hieronder helpen je weloverwogen te kiezen en hét voor jou perfecte vloerkleed te vinden.

Maak de grootte van het kleed visueel

Wanneer je een of meer vloerkleden op het oog hebt, leg dan thuis – uiteraard op de plek waar je het kleed wilt gaan gebruiken – kranten neer in de ware grootte. Zo weet je precies hoe het grondkleed qua formaat uitkomt.

Ga je voor ronde, rechthoekige of vierkante vloerkleden?

Vrijwel niemand wil tegenwoordig een eentonig en eenvormig interieur in huis. Daarom raden interieurontwerpers en experts die zich bezighouden met slimme woninginrichting aan om bij een interieur met veel rechthoekige en vierkante vormen een rondvormig kleed op de vloer te gebruiken. Een rond vloerkleed kopen zorgt ervoor dat de eentonigheid doorbroken wordt en de kamer er visueel leuke en vrolijker uitziet. Omgekeerd is een rechthoekig of vierkant vloerkleed juist weer mooi in een interieur waar voor de rest veel ronde meubels en accessoires terugkomen.

Egaal, veelkleurig of juist een kleed met prints?

Qua kleden voor kamervloeren of voor gebruik in hallen is er enorm veel variatie. Mensen die van een strak en eigentijdse woninginrichting kiezen vaak voor egaal gekleurde kleden, eventueel met een paar moderne patronen erin verwerkt. Pas wel op met het gebruik van kleden met patronen als de rest van de kamer ook al veel designs en patronen heeft. Overkill schaadt en een effen kleed op de vloer gebruiken is dan een stuk mooier, omdat deze voor meer rust zorgt. Tegelijk kun je gaan voor een vrolijk interieur, door spannende kleurencombinaties te kiezen. Rode en roze kleurpatronen hebben bijvoorbeeld een warm en romantisch effect, terwijl felle kleuren als oranje en geel voor vrolijkheid en sfeer zorgen.

Meerdere kleden om één geheel te creëren

Kleden op de vloer kun je prima gebruiken om van bepaalde ruimtes op het oog één geheel te maken. Zo kun je twee kleden over elkaar leggen om zo bijvoorbeeld de voorkamer en de eetkamer met elkaar te verbinden. Maar dit kan ook met één, wat groter kleed. Leg het kleed in het midden van de ruimte en zet er meubels uit twee kamergedeeltes op: dat is alles.

Hoogpolig of laagpolig: welk kleed kies je?

Verder is er nog de keuze uit hoogpolige en laagpolige kleden. Hoogpolige kleden hebben lange draden aan de bovenkant en zorgen voor een hoop sfeer, warmte en een fijne atmosfeer. Hoogpolige kleden op de vloer hebben niet alleen een visueel warm effect, maar zorgen ook letterlijk voor warmte: je kunt er heerlijk met blote voeten over lopen zonder dat je voeten koud worden. In een eetkamer zijn hoogpolige kleden minder praktisch, omdat stoelen hier niet gemakkelijk overheen te schuiven. Verder is het nadeel van hoogpolige kleedsoorten het gegeven dat deze sneller vuil worden en iets lastiger schoon te maken zijn. Kies je voor een laagpolig kleed, dan is het schoonmaken een stuk gemakkelijker te doen. Laagpolige kleden zijn ook een stuk lichter en gemakkelijker te verplaatsen. Maar of je nu kiest voor hoogpolig of laagpolig: er is bij beide kledingsoorten enorm veel keuze qua kleuren, stijl en soorten. Je gaat jouw favoriete kleed dus ongetwijfeld vinden, als je maar kritisch bent en direct de goede keuze maakt! Alvast veel succes bij het uitzoeken en natuurlijk veel gebruiksplezier toegewenst!

Be First to Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *