Press "Enter" to skip to content

Een katoenen T-shirt voelt lekker zacht aan

Het is prettig om een goed zittend T-shirt te dragen. Het liefst een T-shirt dat de hele dag goed blijft zitten en lang mee gaat. Eigenlijk is een T-shirt als het ware een tweede huid. Je draagt een T-shirt direct op je lichaam en dus wil je dat het de juiste pasvorm heeft en ook houd. Katoen is goed warmte regulerend, vocht absorberend en luchtdoorlatend, wat toch behoorlijk fijne eigenschappen zijn voor T-shirts. En naast dat katoen zulke krachtige eigenschappen heeft, voelt het ook nog eens lekker zacht aan.

Geen last meer hebben van opkruipende T-shirts?

Tijdens een wat meer formele gelegenheid draag je waarschijnlijk een overhemd of zelfs een kostuum, waarbij je het T-shirt in de broek draagt. Iedereen die hier ervaring mee heeft, zal weten dat een opkruipend shirt erg vervelend is. Dit is eenvoudig te voorkomen, door simpelweg te kiezen voor shirts met een net wat langere pasvorm. Hierdoor blijft je T-shirt goed in de broek zitten en kruipt het niet op, ook niet aan het eind van een lange werkdag. De Nederlandse man is gemiddeld de langste ter wereld, dus  kun je  rekening houden met dit soort T-shirts die wat langer zijn. Ook kan er gekozen worden voor volledig katoen of juist voor stretch. Dat is altijd voor iedereen wat wils!

Schonere en frissere T-shirts

Om de lengte van je T-shirt zo lang mogelijk te behouden is het verstandig om je shirt op de juiste manier te wassen. Voordat je je T-shirt in de wasmachine doet, keer je het binnenstebuiten. Zo slijt de kleding aan de binnenzijde en is de eventuele slijtage daardoor minder snel zichtbaar aan de buitenkant van het T-shirt. Het beste is om de T-shirts op 30 of 40 graden te wassen. Het is altijd het beste om je T-shirts te wassen met een waspoeder in plaats van met een vloeibaar wasmiddel. Waspoeder zorgt voor een schonere en frissere was, bovendien is het vaak ook nog goedkoper.

 

 

 

Be First to Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *