Press "Enter" to skip to content

Je kozijnen er perfect uit laten zien

Elk huis is wel eens aan nieuwe ramen toe. Dit betekent natuurlijk nieuwe ramen kopen, het in het raamkozijn monteren en afkitten. Het kitten is hierbij van groot belang. Je wilt natuurlijk ook dat het er mooi uit gaat zien. Als dit namelijk niet goed gedaan wordt, kan dit ertoe leiden dat je het bijvoorbeeld niet kan verven.

4ustyling

Het kitten

Er is jammer genoeg niet 1 soort kit. Dit zou het klusje namelijk wel iets makkelijker maken. Er zijn diverse kitsoorten beschikbaar. Zo heb je bijvoorbeeld glaskit nodig als je glas wilt kitten, wat ook wel erg logisch klinkt. Toch is het kitten zelf nog iets lastiger dan de meeste mensen denken. Zo moet je ten eerste wel weten hoe de kit werkt. Voordat je begint met kitten, haal je het dopje van de kitkoker af, daarna snij je dit in een hoek van 45 graden en dan kan je beginnen met kitten. Gebruik de kit altijd van hoek naar hoek. Om dit te kunnen doen moet er dus wel genoeg kit in de koker zitten. Let er dus altijd goed op dat je genoeg kit hebt zodat je niet op de helft van het raam zonder kit zit. Als je klaar bent moet je zorgen dat je dit goed afmetst met een speciale lepel.

De verschillende soorten kit

Zoals ik net al aangaf zijn er diverse soorten kit. Een van deze kit heet acrylaatkit. Deze kit is bedoeld voor het gebruik bij stenen en kleine kiertjes. Beglazingskit is dus echt alleen geschikt om ramen te kitten omdat je dit anders niet makkelijk kan schilderen. Ook is deze uv-bestendig wat superhandig is als je de buitenkant moet kitten, wat vaak het geval is.

Heb jij nog vragen over kit? Neem dan contact op met de experts van Ottoseal.

Be First to Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *