Press "Enter" to skip to content

Tips om je vlekken uit je kleding te krijgen

Iedereen heeft het wel eens; een vette vlek op je nieuwe shirt of een wijnvlek op je mooie trui. Om dit kledingstuk gelijk weg te gooien is natuurlijk ontzettend zonde, daarom ga ik in dit artikel wat tips geven om vlekken te verwijderen uit je kleding.

Tips om vlekken uit je kleding te krijgen

Zorg dat het niet intrekt

Ten eerste is het heel erg belangrijk dat je gelijk actie onderneemt. Zodra je het kledingstuk met de vlek laat liggen, zal dit er namelijk intrekken en krijg je het er waarschijnlijk niet meer uit. Dus ongeacht de soort vlek, zorg dat je gelijk actie onderneemt. Een blijvende vlek op een mooi kledingstuk is erg zonde.

Water en schoonmaakmiddel

Met de juiste schoonmaakmiddelen en water kom je al heel ver. Ten eerste moet je het kledingstuk onder lauw water houden. Het is heel belangrijk dat dit water niet te heet is want dat zorgt er alleen maar voor dat je vlek sneller in het stuk trekt.

Daarnaast heb je per stof en andere behandeling nodig. Als je een vlek hebt op een artikel die gemaakt is van katoen, kan je het beste wasmiddel gebruiken of azijn. Als je opzoek bent naar een merk met goed schoonmaakmiddel kan ik sealed air diversey aanraden. Wol daarentegen is een ander geval, hierbij is het af te raden om dit soort artikelen te gebruiken. Hierbij is water namelijk het beste. Als je vlekken hebt op synthetische stoffen kan je ook het beste wasmiddel of afwasmiddel gebruiken.

Be First to Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *