Press "Enter" to skip to content

Help, ik heb een verstopte wc

Een verstopte wc is iets wat eigenlijk altijd op het verkeerde moment komt; je hebt het net super druk of gaat net of vakantie. Toch is het belangrijk dat dit probleem zo snel mogelijk wordt opgelost. Dit is de reden dat ik een aantal handige truckjes in dit artikel heb gezet zodat je snel van je verstopte wc af bent.

WC verstopt

Zelf ontstoppen

Allereerst zou je zelf kunnen proberen om van je verstopte wc af te komen. Je zou bijvoorbeeld zelf met je hand in de wc kunnen gaan (natuurlijk met een rubberen handschoen). Als er een groot voorwerp vastzit in je wc kan je dit op deze manier er simpel uithalen. Als dit niet lukt, probeer het dan eens met een ontstopper. Als er wc-papier vastzit is een ontstopper vaak wel goed genoeg. De zuigkracht is alleen niet goed genoeg als er iets groters vast zit.

Een ander handig truckje is baksoda en azijn. Door dit in je wc te doen, kunnen voorwerpen die van organische aard zijn los komen. Giet de baksoda en azijn in de wc, het water zal dan gaan schuimen. Laat het een nacht intrekken en het probleem moet dan opgelost zijn.

Experts

Natuurlijk werken dit soort truckjes jammer genoeg niet altijd. Als je alles hebt geprobeerd maar het werkt niet, raad ik aan om een expert in te schakelen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Ontstoppingsdients Gent. Zij weten precies wat zij moeten doen met dit soort problemen.

Be First to Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *