Press "Enter" to skip to content

Wat is mode nou eigenlijk?

Iedereen heeft het alsmaar over mode dit en mode dat.
Het is tegenwoordig zo een breed begrip geworden dat ik het maar eens tijd vond om uit te leggen wat mode eigenlijk is.

Dus wat betekend Mode?

Mode is wat er kwa kleding, kapsel en levensstijl in bepaalde periode/tijd aantrekkelijk is.

De mode verandert vaak elk seizoen opnieuw

Een voorbeeld bij kleding: het ene seizoen moeten alle broeken op heuphoogte gedragen worden en zeer strak om de benen en opeens kan het niet meer en word je zelfs raar aangekeken wanneer je die “oude broek” nog draagt.

Je hebt natuurlijk mensen die zich hier niets van aantrekken maar sommige mensen raken serieus in de stress wanneer ze “er niet bij horen!

Wie bepaald deze trends?

Meestal worden de belangrijkste trends door mode ontwerpers in de “Mode hoofsteden” bepaald zoals Parijs, Milaan, Los Angeles en New York.

Als zij vinden dat het tijd is voor een nieuw Hype laten ze dit gelijk zien op de catwalks.
Veel Trendlovers nemen dit bijna direct over en zo ontstaan er nieuwe trends.

Hoor ik er wel bij?

Wanneer je wat ouder word speelt dit in de meeste gevallen een wat minder grote rol maar bij de jeugd is dat wel anders.

Wanneer er iets nieuws op het gebied van kleding word bedacht en dit door het grote publiek word geaccepteerd loop je al snel het risico om als buitenbeentje te worden beschouwd als je hier niet aan mee doet. Eigenlijk is dit jammer want wie zegt dat de mode van vorig jaar opeens niet meer mooi is?

Zelf vind ik dat je gewoon moet dragen waar je je fijn in voelt maar wel een beetje op de hoogte moet zijn van de huidige trends. Als je een beetje je best doen kan je vaak wel een eigen style creëren met de “hippe kleding” die op dat moment in trek is.

Dus wat is mode?

Eigenlijk gewoon een hoop gebakken lucht die door een paar mensen op een kantoor in een anders land word bedacht. Ondanks dat is het toch leuk om hier elk jaar mee te mogen spelen (al zeg ik het zelf)!

 

Be First to Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *